Ас үйдегі жұмыс кеңістігін аймақтарға бөлу
Ұсыныстар
Ас үйдің жұмыс аймағында ең белсенді аспаздық әрекеттер орын алады: ас пісіру, тазалау, ыдыс-аяқты жабдықтау. Сондықтан бұл кеңістікті мүмкіндігінше аймақтарға бөлу өте маңызды. Үй иелерінің қажеттіліктеріне байланысты ас үйдің жұмыс аймағы турау үстелі бар плитаның жағына немесе микротолқынды пешпен тоңазытқыш орналасқан аймаққа акценттеледі.
Сондай-ақ, ас үйді аудандастыруда «жұмыс үшбұрышы» ұғымы бар. Оған мыналар кіреді: сақтау аймағы, турау аймағы және ас пісіру аймағы. Аудандастыруды бастаған уақыттың өзінде максималды ыңғайлылық үшін тоңазытқыш, раковина және ас пісіру беті міндетті түрде бір-біріне жабыспай, үстелшелермен іргелес болуы керек екенін есте ұстаған жөн.
Ас үйді аймақтарға бөлудің ең жақсы нұсқалары:
- Бұрыштық формат, L-тәрізді немесе үшбұрышты. Бұл опция бөлмеде бос бұрыш және екі қабырға болса өте қолайлы, барлық кеңістік олардың бойында орналасады;
- П-пішімді формат. Бұл жағдайда үстелше беті, шкафтар мен техника үш қабырға бойымен орналастырылады;
- «Арал» форматы. Бұл опция бойынша үстелшені бөлменің ортасына орнатады, ал қабырғалар бойымен жабдықтар, жиһаз және декор орнатылады;
- Сызықтық формат. Жиһаздың бір қабырға бойында орналасатындығын болжайды.
Ас үйіңіздің кеңістігі туыстарыңыз бен достарыңыз үшін жағымды өзіне тартатын «полюс» болсын.